Хаос и разруха в енергетиката!; Създава се кризисен щаб, който да

...
Хаос и разруха в енергетиката!; Създава се кризисен щаб, който да
Коментари Харесай

Газ: хаос, разруха, съзидание

" Хаос и разруха в енергетиката! " ; " Създава се спешен щаб, който да предложи решения за преодоляване на хаоса! "...
Това бяха горе-долу първите послания на служебното държавно управление - поръчка да се овладее хаоса и несигурността с доставките на газ. Положението с газа и връзките с " Газпром " се усложниха след нахлуването и пълномащабната война на Русия в Украйна, последвалото усилване на западните наказания против Русия, на които пък тя отговори с енергийни наказания и, по този начин да се каже, кръстоса тръби с Европа. 
По отношение на газа, без да навлизаме в елементи, фактически има чувство за безпорядък.
За това има по-дълбоки от забележимите аргументи. Думата газ в актуалното ѝ значение е с нидерландски генезис, настояват и съветски, и британски речници. Но коренът на думата по всяка възможност е гръцки - χαος, chaos. В гръцката космогония Хаосът е вилнеещото кълбо от всички стихии. Хаосът съгласно тези вярвания е началото на всичко - първичното празно пространство, от което се зараждат материята и животът. От Хаоса произлизат мракът (Ереб) и нощта (Нюкта). Хаосът хем поражда всичко, хем унищожава всичко, което попадне в него - те античните гърци обичат такива двусмислици. Всяка концепция съдържа отрицанието си и даже най-древните гърци в миналото са били чисто нови. 
Но щом безпорядък = газ, излиза, че всичките стихии, сила, детайли, доставки и така нататък в началото са били газообразни. Един източник! 
Във физиката, която се занимава с идеални и други газове, има някаква Теория на хаоса, дето няма и да се опитваме да я обясняваме - толкоз хаотично-абстрактно звучи за ненаучния мозък. 
В наши дни, когато към този момент сума неща са възникнали и цивилизацията ни помпа неуморно газ от недрата на Гея (Майката Земя), очевидно е, че сегашните ръководещи настояват едно, някогашните друго, още по-бившият Бойко Борисов твърди трето. Това фактически звучи хаосогенично. 
Ужким всички желаят диверсификация на доставките (разнообразяване на източниците). Борисов дори желае " цялостна диверсификация от " Газпром " - което е проблематично чисто езиково (пълно нашарване от???). Но няма да му връзваме недостатък тъкмо за това, той има фасон да приказва почти и на правилото " абе разбра ме какво желая да кажа ". 
Това не го прави неприятен политик, единствено от време на време говори малко като вятърна мелница, заемайки по едно и също време позициите на всички витла. Или като воденица. 
Сегашният енергиен министър пък от всички детайли най-вече обича водата и ръководството на яхти, които плуват по ширния тил на морето, както е споделил Омир.
Но има един сплотяващ факт за всички ръководещи от Античността до през днешния ден.
Някъде по времето на Херодот започва да се строи фамозният газов интерконектор, който е един от стълбовете на митичната диверсификация. Дали поради диверсии, дали по други аргументи, всички ръководещи от древността до през днешния ден от време на време оповестяват, че веднага, по-късно, може би след седмица интерконекторът ще е изцяло подготвен, единствено да не го бяха бавили толкоз предходните. 
Това също има връзка с газа - на британски едно от смислите на gas е empty talk, пустомелене, бомбастика. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР